ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΑΙΔ.ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!

Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να παίζουμε μαζί με τα παιδιά μας με διάφορους εκπαιδευτικούς τρόπους ώστε παίζοντας να βοηθήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν σιγά σιγά τα νούμερα.
Ένας τρόπος είναι τρώγoντας το καρπούζι μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας καρπούζι από χαρτί,χαρτόνι ή ύφασμα και να ζητήσουμε από τα παιδιά να προσθέτουν ή να αφαιρούν τα κουκούτσια.Είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο.
Αφού φτιάξουμε το καρπούζι βάζουμε το αντίστοιχο αριθμό από πάνω και ζητάμε να μας προσθέσουν τα κουκούτσια.



Μπορούμε να ζωγραφίσουμε το καρπούζι και να αφήσουμε κενά στο σημείο που ζητάμε τα μπουν τα κουκούτσια.Αφήστε τα παιδιά να παίξουν και να βρούν μόνα τους την λύση.Μπορούμε να χρησημοποιήσουμε και αληθινά κουκούτσια για περισσότερο ενδιαφέρον.

Υπάρχουν πολλοί και ενδιαφέρον τρόποι να διασκεδάσουμε και να μάθουμε διάφορα πράγματα αυτό το καλοκαίρι.Κάθε απόγευμα εκεί που τρώμε το φρούτο μας μαζί με τα παιδιά ας παίξουμε και ένα μικρό παιχνίδι είμαι σίγουρη θα τους αρέσει πολύ.

Πηγή φωτογραφικού υλικού
www.two-daloo.com
www.momondealz.com

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.

΄Ολοι γνωρίζουμε πως τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν στον κήπο ,το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά και είναι πολλές οι φορές που τους κάνουμε παρατηρήσεις για να μην χαλάνε τα λουλούδια και τα φυτά.Επειδή πιστεύω πως υπάρχουν τρόποι να παίζουν τα παιδιά μας χωρίς να χαλάνε τα λουλούδια θα σας παρουσιασουμε κάποιες ιδέες που ίσως θα σας βοηθήσουν.
 Μπορείτε να βάλετε αριθμούς στις πλάκες και είμαι σίγουρη πως θα διασκεδάσουν πολύ τα παιδιά.
Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά σας πάνω στις πέτρες και παίξτε διάφορα παιχνίδια.
Αφήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν ένα μικρό χωριό μέσα στον κήπο σας και είμαι σίγουρη πως θα το προσέχουν παίζοντας.
Παίζοντας και ζωγραφίζοντας με τις πέτρες θα στολίσουν όμορφα τα παιδιά τον κήπο.
Γεμίζοντας άμμο το κενό θα μπορείτε και να καθόσαστε και να παίζεται με τα παιδιά.


Πάνω σε κάποιο τραπέζι φτιάξτε τον δικό σας αυτοκινητόδρομο και καθίσετε στην αυλή με τα παιδιά.
Μπορείτε να ζητήστε απο τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν και να οργανώστε σωστά το κήπο με τα εργαλεία σας.Θα μπορούσατε να πάρετε και παιδικά εργαλεία για τα παιδιά και να έχουν το δικό τους χώρο να πάιζουν.


Ο καλύτερος συνδυασμός παιχνίδι και κήπος και οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά της αυλής.


Πηγή φωτογραφικού υλικού
The Owner -Builder Network
https://www.facebook.com/TheOwnerBuilderNetwork?fref=ts



 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ.

Τώρα το καλοκαίρι μας αρέσει σε όλους να μαζεύουμε κοχύλια και πετρεδάκια από την παραλία.Συνήθως τα συγκεντώνουμε και πολλές φορές δεν τα χρησημοποιούμε απλά τα αφήνουμε σε κάποιο μπόλ ή ποτήρι με αποτέλεσμα να τα ξεχνάμε.Μια όμορφη και δημιουργική ιδέα είναι να φτιάξουμε μόνοι μας με τα κοχύλια όμορφους καθρέπτες.
 Με μια ειδική κόλλα που θα βρείτε εύκολα στα καταστήματα για χειροτεχνίες αφού αποφασίσουμε το σχέδιο που θέλουμε να δωσουμε στον καθρέπτη ξεκινάμε να κολλάμε ένα ένα κοχύλι αφού σιγουρευτούμε ότι έχουν κολλήσει πολύ καλά από την μία πλευρά τότε γυρίσυμε από την άλλη και κολλάμε τα υπόλοιπα.
Μπορούμε να προσθέσουμε και αστερίες και να ΄δωσουμε μια διαφορετική καλοκαιρινή ομορφιά.

 Σε πολλούς το χρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του σπιτιού τους οπότε μπορούμε να προσθέσουμε και όμορφες χρωματιστές πετρούλες ή με ειδικό χρώμα να βάψουμε κάποια από τα κοχύλια που έχουμε μαζέψει.
Μικροί καθρέπτες για την είσοδο του σπιτιού μας ή και ακόμη για το μπαλκόνι μας.

Χρώματα της θάλασσας και του ουρανού.Πέτρες κοχύλια και αστερίες συνδύαζονται υπέροχα.
Μπορείτε να τονίσετε την μια πλευρά του καθρέπτη και να κολλήσετε τα κοχύλια όλα μαζί και θα μας δώσει μια εξίσου όμορφη εικόνα.
Εκτός από κοχύλια και πέτρες μπορούμε να σύλλέξουμε και ξύλα με τα οποία θα συνδύασουμε όμορφα και καλλιτεχνικά την διακόσμηση ενός καθρέπτη ή και μιάς κορνίζας.

Μια μικρή ιδέα για τον τοίχο του μπάνιου ή και ακόμα για το τραπέζι μας.Θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα κερί στην μέση.
                                                                   Πανέμορφο!!!
Μεταμορφώστε το μπάνιο σας σε καλοκαιρινό με υπέροχες ιδέες με πρωτότυπο καθρέπτη και όμορφη ζωγραφιά στο τοίχο.


Σκεφτείτε δημιουργικά και με φαντασία και μαζέψτε πολλά κοχύλια με τα παιδιά σας και δώστε μια όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!!

Πηγή φωτογραφικού υλικού
www.shell-mirrors.com
www.etsy.com
www.houzz.com
www.carters.com.au
www.gaslampantiques.com
blog.oceanofferings.com

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΜΙΚΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ.

Τώρα το καλοκαίρι με τις διακοπές και τα ταξίδια που κάνουμε σίγουρα θέλουμε να έχουμε ενα όμορφο και όσο γίνεται πιο ξεκούραστο και ήρεμο καλοκαίρι .Επειδή θέλουμε να κρατάμε μαζί μας όσο το δυνατον λιγότερα πράγματα θα σας δείξουμε κάποιες εύκολες και έξυπνες ιδέες για να έχουμε τα απαραίτητα μαζί μας χωρίς ιδαίτερο βάρος.
Όλοι έχουμε πάρει αυτά τα μικρά κουτάκια που έχουν μέσα καραμέλες,σοκολατάκια ή τσίχλες.Μην πετάτε τα κουτάκια κρατήστε τα και μεταμορφώστε τα σε έξυπνες ιδέες.
Ένα χρήσιμο κουτάκια πρώτων βοηθειών πάντα είναι απαραίτητο στην τσάντα μας και μπορούμε να βάλουμε τα απαραίτητα μέσα ειδικά αν έχουμε παιδιά.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο παιχνίδι με τα γράμματα για παιδιά της προσχολικής ηλικίας.Να τους λέμε τα γράμματα και θα πρέπει να μας τα βρίσκουν.Θα πρέπει να τα έχουμε κόψει και φτιάξει από το σπίτι για να είναι έτοιμα.Οπότε όταν θα βρεθούμε κάπου έξω και βαρεθεί μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί του.
Ένα μικρό υπέροχο σπιτάκι για την μικρή μας θα παίζει και θα το αποθηκεύει μέσα στο κουτάκι χωρίς να χάνει τα κομματάκια.
Μια όμορφη μικρή κασετίνα με τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μας για να μπορούν να ζωγραφίσουν όποτε θέλουν χωρίς να κουράζονται να κρατάνε μεγάλες τσάντες.
Κάτω από τα χρώματα μπορούμε να βάλουμε και ένα χαρτί για να μπορεί να ζωγραφίσει.

Μια ωραία ιδέα για να έχουν όλα τα αυτοκόλλητα τους συγκεντρωμένα και μαζί τους σε κάθε ταξίδι.
Το μικρό κουτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποθήκευση διάφορων καρτών που κατα καιρούς ψάχνουμε να βρούμε.
Πόσες φορές μέσα στην τσάντα μας ψάχνουμε τα ακουστικά μας τα οποία έχουν μπερδευτεί και δυσκολευόμαστε να τα βρούμε.Μια εύκολη λύση είναι το μικρό κουτάκι μέσα στο στο οποίο θα βάλουμε τα ακουστικά αφού θα τα έχουμε διπλώσει σωστά.
Απαραίτητο όπου και να πάμε δεν πιάνει καθόλου χώρο και θα μας σώσει σε δύσκολες και άτυχες στιγμές.
                              Για ένα ρομαντικό βραδάκι στη παραλία ή στο μπαλκόνι .

Μπορούμε να φυτέψουμε μέσα στο κουτάκι όμορφα λουλούδια και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας.Για να δείτε την μετατροπή που πρέπει να γίνει πρώτα στο κουτάκι σε αυτή την περίπτωση διαβάστε εδώ http://lifeonthebalcony.com/breath-freshener-turned-mini-garden/

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες και να γνωρίζετε πως με μικρά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε ωραίες και χρήσιμες κατασκευές.

Πηγή φωτογραφικού υλικού
www.u-createcrafts.com





 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ?

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ BIRKMAN ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΖΟΝ Birkmann VIP V Bunny Ears Cookie Cutter Set, 2 Piece

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΖΩΓΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΥΑΛΙ. ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟ AMAZON.
                                                  Marabu Porcelain For Kids Set (Pack of 5)
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑ ΣΕ ΑΓΕΛΑΔΑ.ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ!!

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ!!

Πηγή φωτογραφικού υλικού
poppytalk.blogspot.com
lownkathy.tumblr.com
theinspiredroom.net

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ.Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.
                       ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!
                                                    ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΟΛΟ ΜΕΛΩΔΙΑ!
                                                 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ROCK STYLE!

                                              ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΟΜΟΡΦΗ ΝΟΤΑ!

                                     ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΟΥΠΕΣ!

                                         ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ!!!
      USB!! ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!!

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ  ΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ  ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ!
                                                       PAUL VILLINSKI. ARTWORK
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!
ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ NEUSTADT KUNSTHOFPASSAGE DRESDEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΗΧΟΙ ΜΕΛΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ.ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ!

Πηγή φωτογραφικού υλικού
www.picturesque.tk
qualityorlandohotels.com
www,icreatived.com