ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΑΙΔ.ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ.

Κάθε απόγευμα μαζί με τα παιδιά μου και τα ανίψια μου παίρνουμε με πολύ χαρά τις μπάλες και τα παιχνίδια μας για να πάμε να παίξουμε στο γήπεδο του Άστρους και στις παιδικές χαρές.Η εικόνα που συναντάμε κάθε απόγευμα εδώ και πολλά χρόνια είναι τραγική.
Το τοπίο γύρω μας φωνάζει παντού ερημιά και  βοήθεια.Με στεναχωρεί πάρα πολύ η εικόνα που συναντάμε και οι ερωτήσεις των παιδιών μου είναι τόσες πολλές που δεν ξέρω τι να απνατήσω.Άραγε πόσο καιρό χρειάζεται να μείνουν σε αυτήν την άθλια κατάσταση ;Τι γίνεται με την συντήρηση τους;

Παντού υπάρχουν αγριοχόρτα ,σπασμένες πόρτες σπασμένα παιχνίδια και σε επικίνδυνο βαθμό ,παγκάκι δεν υπάρχει για να καθήσουν οι γονείς ,καλάθια για τα σκουπίδια δεν υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα που χρειάζομαι μια λίστα για να τα αναφέρω όλα.
Θα ήθελα να ρωτήσω δεν περναέι κανένας από αυτά τα μέρη δεν τα βλέπουν; ή δεν τους νοιάζει;Στο γήπεδο καθημερινά προπονούνται αθλητές και ομάδεσ οπότε δεν μπορώ να δεχτώ την απάντηση ότι δεν τα βλέπει κάποιος υπεύθυνος, το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει και άμεσα.
Και έρχομαι στο εμείς,για αυτό που περνά από τα χέρια μας που δεν επιτρέπεται να λέμε <φταίει το κράτος > ή φταίει ο Δήμος μας .Γιατί και εμείς οι ίδιοι έχουμε ευθύνη, γιατί να μην μπορούμε να απολαύσουμε το παιχνίδι μας σε ένα χώρο (γήπεδο ,παιδική χαρά,πλατεία) ξανά και ξανά κάνοντας τα αυτονόητα ,μαζεύοντας ότι έχουμε καταναλώσει φεύγοντας.Γιατί τόση βρομιά ;Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι έτσι είναι τα σπίτια μας.
Δεν έχει μείνει καμία κούνια .μονόζυγο και αλλά παιχνίδια για να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά μας.
Πως να εξηγήσω στο παιδί μου ότι αυτό που φτιάχτηκε με προοπτική το παιχνίδι και την χαρά μπορεί να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο?
Έχω βγάλει κάποιες φωτογραφίες από τους χώρους για να δείτε και μόνοι σας και εύχομαι σύντομα να βρεθεί λύση και να ξαναζωντανέψουν οι παιδικές χαρές και τα γηπέδα με τις όμορφες φωνές των παιδιών μας.

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτές τις εικόνες και πιστεύω πως όλοι μαζί αν το θελήσουμε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τους πιο όμορφους χώρους για παιχνίδι και χαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου